Er båthavnen din sikker?

Når vinteren har meldt sin ankomst kan det bli både kaldt og glatt ute. Sørg for å ha dedikerte personer som ivaretar sikkerheten på båthavnen, og at riktig utstyr er på plass dersom en ulykke skulle skje.

Er båthavnen din sikker? 1

30 dødsulykker mens båten var fortøyd

De siste fem årene har 132 mennesker omkommet i ulykker relatert til fritidsfartøy, og altfor mange av disse omkom i ulykker som skyldes fall fra brygge eller båt, mens båten var fortøyd. Hele 30 personer omkom i slike ulykker i denne perioden, syv bare i 2023 og èn til nå i 2024.  

Flest menn som omkommer

Menn representerer en dyster side av statistikken. De er gjerne mest sikre på seg selv, og det er de som dominerer bruken av båt i sjø og elv. Mange menn er nok flinke å tenke på sikkerheten, men overvurderer egen evne til å berge seg selv dersom noe uforutsett skulle skje.

Av de 30 som har omkommet siste fem år, mens båten var fortøyd, var alle menn. Kun èn av disse hadde på seg vest eller annet flyteutstyr.

Er båthavnen din sikker? 2
30 personer har omkommet siste fem år, mens båten var fortøyd. Alle menn. Kun en av disse hadde på seg vest eller annet flyteutstyr.
Foto: Siv Haugvaldstad Bygnes/Sjøfartsdirektoratet

Dette er et utdrag av artikkel fra Sjøfartsdirektoratet, skrevet av Siv Haugvalstad Bygnes.
Les hele artikkelen på sdir.no

Similar Posts