Test deg selv før båtførerprøven

Våre tester ligger nært opp til den faktiske båtførerprøven. Du får det samme antallet spørsmål som på eksamen, og fasiten får du så snart du er ferdig. I fasiten ser du hvilke emner du må lese mer på. Vi har nærmere 400 spørsmål i basen vår. Tar du vår prøveeksamen får du mulighet til å sjekke hva du kan, hva du må lese mer på, og om du klarer Båtførerprøven på normert tid.

Om prøveeksamen

Selve båtførerprøven består av 50 flervalgsoppgaver – der 12 oppgaver er knyttet til «spesielt viktige emner» og 38 oppgaver er fra andre emner (se pensum). For å bestå prøven må du ha minst 80 % riktige svar, det vil si minst 40 av de til sammen 50 oppgavene må være riktig besvart. I tillegg må du ha svart riktig på minst 80 % av de 12 oppgavene i kategorien «spesielt viktige emner», det vil si minst 10 av 12 oppgaver. Du har 60 minutter på deg for hver prøveeksamen du starter.

  • 60 minutters tester
  • 50 oppgaver per test – 12 fra spesielt viktige emner
  • Resultatet vurderes likt som på båtførerprøven

Lurer du på hvor du melder deg opp til båtførerprøven? Her finner du praktisk informasjon om båtførerprøven.

På nettsidene til Sjøfartsdirektoratet og Norsk Test finner du for øvrig alt du trenger å vite om kravene til å avlegge båtførerprøven og å få båtførerbevis.

Slik ser vår prøveeksamen ut. Du kan ta en gratis minitest for å prøve først.

Hvem har tilgang til prøveeksamen

Bokkunder

Hvis du har kjøpt boka «Båtførerprøven i teori og praksis», får du ubegrenset tilgang til én prøveeksamen så snart du har registrert en konto og lagt inn koden du finner bak i boka. Denne testen inneholder 50 spørsmål fra pensum. Merk at bokkjøpere bare har tilgang til et fast sett med 50 spørsmål.

Kjøp tilgang til flere tester

Vi har en spørsmålsbase på 400 pensumrelevante spørsmål. Testene våre plukker vilkårlig ut 50 spørsmål fra basen for hver test, og 12 av disse er spørsmål fra «spesielt viktige emner». Du kan kjøpe tilgang i 48 timer, uavhengig om du har kjøpt boka eller ikke. Tilgangen kan naturligvis forlenges om du ønsker det. Gå da inn på «Min side», så finner du aktuell informasjon der.

Før du starter

Før du starter testen er det viktig at du laster ned skolekartet Oslofjorden fra kartverket.no. Kartet får du bruk for til enkelte av oppgavene. Kartet er gratis. Du kan også få nytte av skrivesaker, linjal, vinkelhake og parallellforskyver.

Når du svarer riktig vil svaret bli farget grønt. I motsatt fall blir det rødt, samtidig som det riktige svaret blir grønt. Du kan avbryte testen og gå til resultatet når som helst i løpet av testen. Ubesvarte spørsmål blir da merket som feil. Du kan også hoppe over spørsmål og klikke deg tilbake til dem senere ved å bruke knappene «Forrige» og «Neste».

Lykke til!