Båtførerprøven i teori og praksis

Ny og utvidet utgave (2021) – nå også med gratis lydbok for alle med lesevansker

«Båtførerprøven i teori og praksis» er en moderne lærebok som gir deg alt du trenger å vite for å avlegge båtførerprøven. Den er fullstendig oppdatert og avgrenset til gjeldende pensum og emnevektleggingen Sjøfartsdirektoratet har bestemt for båtførerprøven.

Boken Båtførerprøven i teori og praksis

Boka inneholder 250 emneinndelte «test deg selv»–oppgaver med fasit, og du slipper dermed å skaffe deg egen arbeidsbok. I tillegg får du fri tilgang til instruksjonsfilmen «Praktisk sjømannskap for fritidsbåtførere» på nettstedet til boka. Filmen utfyller boka og viser deg hvordan du i praksis kan utføre mange av båtføreroppgavene. På nettstedet til boka kan du også teste deg på en prøveeksamen som kan minne om båtførerprøven, og få fri tilgang til lydfiler av kapitlene. Samlet får du et komplett og inspirerende læremiddel for å bestå båtførerprøven og bli en trygg fritidsbåtfører.

Om boka 1

Se klipp fra instruksjonsfilmen «Praktisk sjømannskap for fritidsbåtførere»

Boka dekker også fullt ut kunnskapskravene til den praktiske prøven som må avlegges for internasjonalt båtførersertifikat – International Certificate for Operators of Pleasure Craft (ICC).

«Båtførerprøven i teori og praksis» er en gjennomarbeidet lærebok med god pedagogisk presentasjonsform og logisk emnestruktur. Hvert emne er rikt illustrert med instruktive bilder og eksempler. Samtidig får du tips om nyttige nettsteder der du kan finne mer informasjon om emnet. Boka har en detaljert innholdsoversikt og et velfungerende stikkordregister.

Om forfatterne

Tom Engelsborg har mer enn 40 års erfaring som fritidsbåtfører på både seil- og motorbåter. Sammen med Jorun har han logget mer enn 25 000 nautiske mil på langtur med egen seilbåt. Han har fritidsbåtskippersertifikat, General Operator Certificate, STCW 60 Sikkerhetskurs for sjøpersonell og STCW Passasjer- og krisehåndteringskurs. Han har skrevet flere lærebøker og har mer enn tjue års pedagogisk erfaring som universitets- og høyskolelærer og som kursholder.

Jorun Holum Engelsborg har erfaring som fritidsbåtskipper på egen seilbåt og som co-skipper på fritidsfartøy sammen med Tom. Hun har logget flere tusen nautiske mil som fritidsbåtfører, både i hjemlige og utenlandske farvann. Jorun har båtførerbeviset og bred erfaring som kursholder og fagskolelærer. Sammen med Tom startet hun Engelsviken Båtskole og drev den til skolen ble overtatt av Redningsselskapets sjøredningsskole i 2016.

ISBN 978-82-998126-6-5
Antall sider: 260
Veiledende pris: kr 475

Boka fås kjøpt i bokhandelen, direkte fra Redningsselskapet eller nettbokhandel, eller fra skoler og
kursholdere som bruker boka sammen med undervisningskonseptet vårt

Kjøp boka